L'EMPREMTA CATALANA // OVERVIEW
És molt natural recordar i estimar la terra natal on un tenia el seu entorn, però també és natural recordar i estimar la terra adoptada per la teva pròpia voluntat” G. Bigs
Tot i que els catalans a Austràlia es sentien com a casa, també van mantenir un fort sentiment de catalanitat. Com la gran majoria d'immigrants, tenien el cor dividit. Què els fa catalans? Les noves generacions encara parlen la llengua i ballen sardanes? L’empremta catalana a Austràlia va ser molt evident en un determinat moment. Encara pots veure aquesta influència?
Molts australians d’origen català es consideren espanyols. I TU, com et sents?
Tradicions
SARDANA
TIÓ
CANÇONS
ACTIVITATS
Llenguatge
+ info
Recordo una o dues frases que solia dir la meva àvia, com ‘el comerciant de Sabadell’ i ‘de l’any de la Maria castanya’.
Cuina Catalana
Les germanes Rubira encara recorden algunes de les receptes que es servien al Cafè Rubira. Agafeu cadira i deixeu que us delectin amb el seu famós arròs espanyol!
Afegeix el teu plat preferit al LLIBRE DE RECEPTES
VÍDEO RUBIRA CAFE
Australià o Català?
“Quan l'Stephen Comas sent una sardana, encara se li posa la pell de gallina”
Els australians d’origen català encara se senten molt orgullosos dels seus orígens. Però què els fa sentir diferents a la resta?
El retrat:
Josep Paronella, un home amb un somni
Des de molt jove, el Josep escoltava les històries de l’àvia sobre castells espanyols. Ja a Austràlia, el somni va esdevenir realitat en forma de Paronella Park.
La família catalana
JOSEPHINE CANALS
+ info
“Doncs només feien un ball amb una mica de sopar, una mena d’agraïment a totes les parelles casades que havien cuidat d’ells al llarg dels anys”.